NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

DALEKE DESTINACIJE

HIT

TAJLAND

Thailand

Tajland ili Taj, službeno Kraljevina Tajland (staro ime države bilo je Sijam) je država u jugoistočnoj Aziji. Zemlja raznolikosti u kojoj nikada nema snega, a nudi zaista šarolike pejzaže. Tu se nalaze neke od najatraktivnijih plaža i ostrva na svetu, a najveći grad i luka je Bangkok, prestonica Tajlanda i jedna od najpopularnijih svetskih destinacija. Za razliku od drugih zemalja u regionu, Tajland nikada nije bio kolonizovan, pa su njegove istorija i kultura ostale netaknute i razvijale su se na prirodan način. Budistička zemlja, uz mešavinu uticaja kineske i islamske kulture, što dodatno doprinosi njenoj egzotičnosti. Tajland ima odlično rešen infrastukturni sistem, dok najveće bogatstvo ove zemlje čine ljudi. Temperamentom su potpuno suprotni “zapadnjacima”, a osmeh sa lica ne skidaju čak ni u izuzetno stresnim situacijama.

Koh Samui je ostrvo u Sijamskom zalivu, koje pleni egzotičnošću. Treće je po veličini ostrvo Tajlanda ili centar arhipelaga sa 85, uglavnom nenaseljenih ostrva, razbacanih u beskraju plavetnila Tihog okeana .Sa dužinom od 25 i širinom od 21 kilometra, uzbudljiva je ostrvska destinacija prvenstveno zbog onoga što mu je priroda ostavila u nasleđe. Veličanstveni vodopadi u unutrašnjosti, pre svih Namuang, zatim živopisne lagune sa nestvarnim plažama prekrivenim belim peskom i još mnogo toga, slika su jedinstvenog šarma Koh Samuia. Zbog brojnih stabala, gotovo šuma, nazivaju ga još i „kokosovo ostrvo“.

Pataja je najpoznatije letovalište ove zemlje ali i jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija sveta. Uz kupanje i sunčanje u ponudi je i mnogo toga što navodi na pomisao da zapravo tek u Pataji počinje život. Dan je rezervisan za leškarenje na suncu ili brčkanje u talasima mora. Da bi ukrasili dan odlučite se, bar jednom i za vožnju brodićima do obližnjih koralnih ostrva… A u večernjim satima se prepustite svim drugim vidovima zabave. Od tai masaže, preko nasmejanih kabaretskih predstava pa sve do burnog noćnog života …

POGLEDAJTE NAJBOLJE PONUDE ZA HOTELE

Bangkok


 

MAPA
SAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad