NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

SORENTO

TOSCANA

Jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na dramatičnim liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Sorento je tako divan da je inspirisao pesnika za čuvenu pesmu čiju melodiju obožavaju mnogi ljudi na svetu a da nikada nisu   videli ovaj grad. Nedaleko od Sorenta su Pompeje, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“!

PROGRAM PUTOVANJA


DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA

 

Polazak 29. decembar 2017.
(5 dana / 4 noćenja) – avionom

 1. dan (29.12.2017.) BEOGRAD-NAPULJ-SORENTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Direktan čerter leta za Napulj kompanijom Air Serbia u ranim jutarnjim satima. Dolazak na aerodrom pored Napulja nakon sat i po leta .Transfer do Sorenta. Grad visokih litica od belog krečnjaka iznad obala Tirenskog mora, primorski grad bujne vegetacije, nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od zaliva Sorento. Sorento se ne može pohvaliti prekrasnim plažama ali zato privlači pažnju hotelima i građevinama načičkanim na strmim liticama. Transfer do hotela. Smeštaj. Kratka šetnja gradom u pratnji predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, Glavni gradski trg Torkvato Taso … Vreme za šetnju, uživanje na suncu ili u italijanskim specijalitetima. Slobodno popodne za individualna razgledanja. Noćenje.
 2. dan (30.12.2017.) SORENTO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet Napulj i Pompeja U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne imperije. Dvočasovni oblizak grada: Bazilika, forum, trg, Macelluma, termalna kupatila, Faunova kuća, pekara, javna kuća, teatar… Po obilasku, odlazak u Napulj, prestonicu Kampanije. Panoramsko razgledanje grada čije je staro gradsko jezgro uvršteno na   listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta – pice. Panorama trga Garibaldi, ulice Umberta I, Anžujskog dvorca, lučkih dokova, vidikovca, stadiona… Nastavak pešice do dvorca, kraljevske palate, galerije Umberta I, Nacionalnog teatra,Trga plebiscita i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme i popodnevni povratak u Sorento (transfer traje 5 sat). ( Cena izleta : oko 45 evra) Noćenje.
 3. dan (31.12.2017.) SORENTO Doručak. Slobodan dan za individualnu šetnju ili razgledanje Uveče fakultativno : Novogodišnja večera u restoranu …. ( Cena večere : naknadno) Noćenje.
 4. dan (01.12.2018.) Doručak . Slobodan dan za indivudualno razgledanje grada , šoping ili individualni obilazak znamenitosti i muzeja. Postoji i mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Obala Amalfi (Poludnevni izlet) Jutarnji polazak ka spektakularnoj rivijeri sa oštrim brdima, uskim „zmijolikim“ putevima, čudnom vegetacijom, malim ribarskim selima i slikovitim gradovima. Kratka foto- pauza iznad Pozitana, poznatog po otmenim letnjikovcima i vilama koji se kao uklesani u brdo kaskadno spuštaju do mora. Nastavak putovanja do Amalfija, nekadašnje moćne pomorske sile, po kome je cela obala dobila ime. Gradić je biser srednjovekovne arhitekture sa uskim vijugavim uličicama, tipičnim za ovaj deo italijanske obale, obilazi se pešice. Poseta se završava ispred velelepne katedrale Sv. Andreje, do koje se od glavnog trga stiže dugim usponom od 57 stepenika. Slobodno vreme i povratak u Sorento u 15h (transfer od oko 2   sata). (Cena izleta :oko 60 evra ). Noćenje.
 1. dan (02.12.2018.) SORENTO-NAPULJ- BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela do 11:00 časova. Slobodno prepodne za idividualne obilaske ili kupovinu. Transfer do aerodroma za direktan čarter let u kasnim popodnevnim satima. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)
Hotel Usluga Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi Doplata za Jednokrevetnu sobu
Villa Crawford (vile u vrtu) ND 499 € 240 €
Villa Crawford (sobe u glavnoj zgradi) ND 599 € 360 €

Napomena : rezervacija trokrevetnih soba nije moguća.

 

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd- Napulj – Beograd, transferí autobusom na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, smeštaj u dvokrevetnim sobama u u vili na bazi 4 noćenja sa doručkom, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča, usluga vodiča .

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u zemlji i inostranstvu 45,28 evra (Beograd 16.50evra, Rf taksa 0.98, i Napulj 27,80evra ) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, gradska boravišna taksa u u Sorentu: 1 euro dnevno po osobi za hotel sa 3 * i 1,5 do do 2 evra dnevno po osobi za hotel 4* ( plaća se na recepciji hotela) , fakultativni izleti i posete, novogodišnja večera (informacija o nazivu restorana kao i o ceni večere biće naknadno objavljena), međunarodno putno osiguranje.

HOTELI :

Hotel : rezidencija Villa Crawford   http://villacrawford.it/en

Villa Crawford se nalazi u mestu Sent Anđelo i u neposrednoj blizini centa Sorenta. Smeštajni kapaciteti se nalaze u okviru manastirskog kopleksa i preuređeni su u hotelski smeštaj nakon opsežnih restauratorskih radova koji su mu vratile stari, renesansni, sjaj. Nalazi se na nekoliko minuta vožnje od centra Sorenta . Sa centrom Sorenta je povezan gradskim prevozom (voz ili autobus), čija stanica je udaljena kilometar od smeštajnog objekta. Vila nema zvaničnu kategorizaciju, ali ,po našoj oceni ima 3 zvezdice. Sa terase kompleksa vile se pruža predivan pogled na napuljski zaliv i Sorento. Vila poseduje ukupno 40 soba. Sve sobe su prostrane i uređene u jednostavnom, klasičnom stilu, sa kupatilom. Sobe su raspoređene ili u glavnom objektu ili u vilama koje se nalaze u vrtu. Besplatan wi-fi je dostupan u zajedničkim prostorijama. Vila poseduje sobu za sastanke, restoran, recepciju, veliki, lepo uređen vrt. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni).

 

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije.

Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije 7 dana pre polaska na put.

Napomena:   Lokalna turistička   agencija,   organizator   panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (peomenom radnog vremena za praznike, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično).

OPŠTE NAPOMENE: 

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 20 učesnika.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre
 • Sadržaj i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 130).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja
 • Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja


NAČINI PLAĆANJA:

 • gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na
 • čekovima građana do 6 mesečnih
 • platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).

Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanje ove usluge i direktnom uplatom na tekućiračunorganizatora ovog putovanja broj:160-420427-67.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora KonTiki Travela & Service d.o.o. ,Licenca br OTP 80/2014 od22.12.2014 Turistička agencija Super Star Travel d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.SAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad