NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

SKIJATOS

SIMI

PREUYMITE CENOVNIK U PDF-u AVION

PREUYMITE CENOVNIK U PDF-u BUS

SKIJATOS pripada ostrvskoj grupi severni Sporadi i nalazi se u zapadnim vodama Egejskog mora. Ostrvo je površine od samo 48 km², na kome živi oko 4500 stanovnika. Ovo malo ostrvo ima 66 fantastičnih plaža raspoređenih po celom ostrvu. SKIJATOS je najpoznatije ostrvo severnih Sporada, a ovoj grupaciji pripadaju još i ostrva Skopelos i Alonisos.
Glavni i jedini grad na ostrvu je Skijatos grad, udaljen od aerodroma samo 2 km. Od grada Skijatosa ka zapadu se prostiru peščane plaže u dužini od oko 14 km, a na istočnoj strani od grada je aerodrom. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mesto gde su nekada živeli stanovnici Skijatosa, a danas je to mesto za celodnevni izlet odakle se pruža fantastičan pogled na severni deo ostrva i njegove šljunkovite plaže.
Grad Skijatos je izuzetno lep, sa velikim brojem uskih uličica, puno restorana, taverni i barova, prelepom promenadom za šetnju odakle se pruža divan pogleda na poluostrvo Burzi.
Jedna od najlepših plaža u Grčkoj, čuvena plaža Kukunaries, nalazi se upravo na Skijatosu. Ova peščana plaža sa bujnom borovom šumom jedinstvena je po svojoj lepoti.
I ostale plaže, Megali Ammos, Kanapitsa, Trulos, Ahladia, Banana, Vromolimnos, Lalaria jedinstvene su po svojoj lepoti i bujnoj vegetaciji.
Na ostrvu Skijatos, kao i na ostrvu Skopelos, u leto 2007. sniman je čuveni mjuzikl Mama Mia, sa Meril Strip i Pirs Brosnanom u glavnoj ulozi.

IZLETI

DUH SKIJATOSA

Otkrijte pravu dušu Skijatosa na ovoj pešačkoj turi u planine. Posetićete manastir Evangelistria, koji se nalazi tik ispod najviseg vrha ostrva Karafilzanaka… nastavićete peške do crkve Agios Haralambos… tokom šetnje koja traje oko 40-tak minuta uživacete u spektakularnom pogledu koji oduzima dah, u pogledu na ceo Skijatos.
Tokom ovog izleta moći ćete da kupite tradicionalne suvenire i rukotvorine, kao i da uživate u pravoj grčkoj užini spravljenoj od hleba, sira i paradajza.
MUZIKA I MESEČINA
Krstarićete brodom Calypso u pravcu zalaska sunca uz mix gitara, buzukia, zanosnog glasa pevača, uz ukusan roštilj, salate, voće i vino…

ISLAND SHOPPING

Jedinstvena prilika da posetite oba od susednih sporada – Skopelos i Alonissos u jednom danu , uživajuci u suncu i moru …
UKUS ISTORIJE SKIJATOSA
Večernja šetnja kroz istoriju Skijatosa, uz priču, probaćete manastirsko vino i voće …
KRSTARENJE UZ ZALAZAK SUNCA
Pridružite nam se na krstarenju u zalazak sunca do šarmantnog ribarskog seoceta Katigiorgis… Naslonite se i uživajte u vinu a kada, uskoro, stignemo uživajte u tradicionalnoj grčkoj večeri u nekoj od mnogobrojnih taverni …probajte pravi tzatziki, grčku salatu, souvlaki i ostale čuvene grčke specijalitete…

ATINA

Prilika da posetite glavni grad Grčke tokom celodnevnog izleta ..

MORE I SUNCE

Ovo morate probati barem jednom tokom svog boravka na Skijatosu… nezaboravno krstarenje oko ostrva , sa posetom svim skrivenim uvalama i najlepšim plažama do kojih samo na ovaj način možete doći …

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “ Mediteraneo holidays “ uskladjeni sa YUTA standardima,Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010Turistička agencija Super Star Travel  d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad