NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

SANTORINI

SANTORINI

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u SANTORINI

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u SANTORINI – KRIT 10 NOĆI

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u SANTORINI – KRIT MIX 15 NOĆENJA

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u SANTORINI – NAXOS – PAROS

Santorini se nalazi u Egejskom moru i pripada ostrvskoj grupi Kiklade. Obuhvata teritoriju od oko 96 km², dužina obale je 69 km. Zapadna strana ostrva, ona koja je okrenuta prema vulkanu je stenovita i strma i naziva se KALDERA. U jugoistočnom delu nalazi se krečnjačka planina Mesa Vouno sa najvišim vrhom Prophitis Ilias. Klima je umerena mediteranska. Tokom leta duva severoistočni vetar poznat po imenu meltemi, a tokom zime temperatura nikada ne ide ispod 10 °C. Kiša pada zimi dok tokom leta nema kišnih dana.

OPIS DESTINACIJE

Stanovnici Santorinija se pretežno bave turizmom, ali i uzgajanjem specifične vrste vinove loze, od koje se dobija izuzetno vino nychteri i paradajza, veoma malog i neverovatno ukusnog. Na ostrvu nema izvora slatke vode pa se u u svakodnevnoj upotrebi za piće koristi isključivo flaširana voda. Glavni grad je Fira koji je sagrađen na ivici kaldere, 260 m iznad površine mora.

IZLETI

Jutro na Kalderi: Plovidba brodom King Thira do malog ostrva Nea Kameni, gde se obilazi i danas aktivni vulkan. Potom se krstarenje nastavlja do ostrva Palea Kameni,gde se nalazi topli izvor, uz mogucnost plivanja. Dolazak na ostrvo Tirasija, obilazak, kupanje, individualno uživanje uz grčku kafu ili ručak u tradicionalnim tavernama. Potom brod nastavlja plovidbu pored litice, gde možete napraviti fantastične slike, naročito kada se brod približi mestu Oia ili samoj luci na Santorinij.
Večernje krstarenje: Plovidba brodom uz piće dobrodošlice, dok sunce menja boju i polako uranja u more, uz zvuke lagane romantične muzike. Dok uzivate u fotografisanju i pogledu na bele kuće koje se nalaze na vrhu litice, nećete primetiti da je posada već pripremila ukusnu večeru (švedski sto)… izlet koji nikada nećete zaboraviti, kao ni ogromnu energiju koju ćete osetiti samo na Santoriniju.
Salty club – plaža Perivoli: svakoga dana od 10-20 h na svakih sat vremena kreće brodić iz mesta Kamari.Veoma posećen izlet i veliki broj mladih svakodnevno uživa u klubu gde se održavaju muzički koncerti,veceri sa poznatim dj-eveima, pozorišne i plesne večeri, modne revije. Svake večeri je drugačiji program sa internacionalnom muzikom. Klub ima tri bazena, restoran, barove, prodavnice, masažu, pozorište na otvorenom… Postoji i program za decu, puno zabave uz sportske aktivnosti, časovi plivanja i igre u bazenu, crtanje, slikanje,večeri iznenađenja uz klovnove….Izlet gde će gosti različitog uzrasta pronaći ono što im najviše odgovara.
Preporučujemo još i: autobuske ture u mesto Oia (gde mnogi kažu da je najlepši zalazak sunca na svetu), celodnevni izlet po ostrvu (Akrotiri, Perissa, Fira, Imerovigli, Oia, gde ćete obići različita mesta na ostrvu uz obavezno fotografisanje, autobuska tura do antičkih iskopina u Akrotiriju, čuvene vinarije, Perissa plažu…

MESTA

FRANCO’S BAR – Fira
NICK’S CAFE BAR – Fira
TOWN CLUB – Fira
KOO CLUB – Fira
DOM CLUB – Kamari
RESTAURANT BAR 1800 – Oia

PLAŽE

KAMARI – nalazi se na istočnoj strani ostrva i ima pristupačnu šljunkovitu plažu crne boje. More u ovom delu je izuzetno toplo zbog dobro zagrejanih vulkanskih stena u vodi. Na plaži se nalaze brojni barovi i taverne.
PERISSA – ova crno – šljunkovita plaža nalazi se u podnožju planine Prophitis Ilias na južnoj strani ostrva.
RED BEACH – Jedna od najpoznatijih i svakako najinteresantnijih plaža nalazi se u južnom delu ostrva. Na plaži se nalazi crveni krupni pesak.
VLIHADA – ova bela plaža nalazi se nedaleko od crvene i do nje se dolazi brodom. More je kristalno čisto i vredi je posetiti.

ZNAMENITOSTI

ARHEOLOŠKI MUZEJ – nalazi se u Firi i ima postavke iz Akrotirija i stare Thire. Otvoren je svakog dana od 08:30 do 15:00. Cena ulaznice je 3.00 eur.
NACIONALNI MUZEJ – otvoren je svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 i 18:00 do 20:00. Cena ulaznice je 3.00 eur, a u muzeju je moguće videti originalne stare vinarije i stare zanate.
AKROTIRI – Akrotiri predstavlja jedinstvenu arheološku celinu, gde su na velikom prostoru sačuvani kompletni infrastrukturni delovi nekadašnjeg velikog i bogatog grada. Kuće su bile prave male palate, očigledno prebogatih stanovnika. Teško je poverovati da niko od stanovnika nije stradao u snažnoj erupciji vulkana, što ukazuje da je stanovništvo bilo obavešteno i na vreme evakuisano. U završnoj fazi iskopavanja Akrotirija poginuo je arheolog Marinatos. Iz Fire do Akrotirija ima nepunih 17 km, a autobuski saobraćaj besprekorno funkcioniše. Ulaz je slobodan.
VULKAN – Posetite vulkan i tople izvore. Ekskurzija brodom je svakodnevna u trajanju od 3 sata. Cena je 16 eura.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “ Mediteraneo holidays “ uskladjeni sa YUTA standardima,Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010Turistička agencija Super Star Travel  d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad