NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

SAFARI U TANZANIJI I ODMOR NA ZANZIBARU

Zanzibar

KILIMANDŽARO, SAFARI U NACIONALNOM PARKU: JEZERO MANJARA ZA KOJI JE HEMINGVEJ REKAO DA JE NAJLEPŠE ŠTO JE VIDEO U AFRICI, SAFARI U NAJZNAČAJNIJEM NACIONALNOM PARKU AFRIKE U SERENGETIJU, KAO I U NGORONGORO-U KOJI JE POZNAT I KAO OSMO ČUDO SVETA.. A NA KRAJU PUTOVANJA ODMOR NA ZANZIBARU U HOTELU 4* NA BAZI USLUGE “POLUPANSION”…

PROGRAM PUTOVANJA


GRUPNI POLAZAK SA VODIČEM IZ BEOGRADA

POLAZAK: 20. NOVEMBAR 2017. 13 DANA / 10 NOĆI

1. dan (20.11.2017.) BEOGRAD – BEČ – ADIS ABEBA

Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla” i sastanak sa vodičem agencije Organizatora u 16:30 sati. Poletanje za Beč u 18:30 (let JU 604). Obrok u avionu. Sletanje u 20:05. Poletanje za Adis Abebu u 23:10 sati (let ET 725).

2. dan (21.11.2017.) ADIS ABEBA – KILIMANDŽARO – JEZERO MANJARA

Sletanje u Adis Abebu u 07:20. Poletanje za Kilimandžaro u 10:20 (let ET 815). Sletanje u 12:55 sati. Po sletanju prolaženje svih aerodromskih i pasoških formalnosti (viza za Tanzaniju se obezbeđuje na licu mesta i iznosi 50 USD). Doček od naših partnera sa osvežavajućim peškirima i šampanjcem, kao i poklonima (safari kapa, safari suveniri…). Vozač koji je ujedno i vodič vas vozi do malog ali jednog od najlepših nacionalnih parkva, do nacionalnog Manjara za koji je Ernest Hemingvej rekao da je ‘’najlepše što je video u Africi’’ a koji je ujedno bio i omiljeni park Josipa Broza Tita. Dolazak u lodž. Ručak. Vreme za odmor. Popodne odlazak na safari kroz park koji je poznat po veoma bogatom staništu ptica (više od 400 vrsta ptica… hiljade flamingosa, kao i pelikani, rode…) kao i drugih životinja. Posebno je poznat po lavovima koji se penju na drveće a lepotu parka upotpunjuju mineralno jezero i rasedna dolina (Rift Vallue). Povratak u lodž. Večera. Noćenje.

3.dan (22.11.2017.) JEZERO MANJARA – NACIONALNI PARK SERENGETI

Doručak. Polazak ka jednom od najznačajnijih nacionalnih parkova Tanzanije, Serengeti, koji je pod zaštitom UNESCO-a i koga poseti svake godine oko 90.000 turista. Ovaj nacionalni park pripada velikom ekosistemu Serengeti i jedan je od najstarijih na svetu. Površina parka je 14.763 km² travnatih ravnica, savana, šumovitih predela uz reke i žbunovitih predela. Nacionalni park se nalazi u severnom delu Tanzanije na granici sa Kenijom, gde se nastavlja u zaštićenu oblast Masai Mara i ima najveću koncentraciju divljih životinja. Na putu ka nacionalnom parku koji traje oko 3 sata obilazi se čuveni klanac Olduvai koji je poznat pod nazivom “kolevka života” iz razloga što su tu pronađeni fosilni ostaci živih bića za koje se veruje da su stari oko 2 milliona godina. Pauza se pravi i za ručak (piknik). Nastavak putovanja. Dolazak u lodž. Večera (set meni). Noćenje.

4. dan (23.11.2017.) NACIONALNI PARK SERENGETI

Doručak. Ovog dana predviđen je odlazak na prepodnevni i popodnevni safari. U Serengetiju živi veoma raznovrstan i bogat životinjski svet, a najkarakterističnije životinje koje su obeležje parka su slon, nosorog, bufalo, lav i leopard. Svakako se mogu videti i drugi retki primerci životinja. Ručak i večera u lodžu. Noćenje.

5. dan (24.11.2017.) NGORONGORO

Posle doručka, odlazak do Ngorongoro zaštićenog područja. Celodnevni safari. U toku safarija ručak (piknik). Povratak u lodž. Večera. Noćenje. Ngorongoro, je poznat i kao osmo čudo sveta, Ngorongoro krater je spektakularan mikro sistem istočne Afrike, koji ima skoro sve vrste divljih životinja. Ngorongoro krater je dug 16 km i sa zidovima visokim 610 m, ovo je najveći netaknut krater na svetu. Dom za više od 25.000 velikih sisara. Ngorngoro, zaštićeno područje je u vlasništvu Masaia, u ovom delu Tazanije Masai u svojim tradicionalnim nošnjama su deo parka kao i ogromna populacija divljih životinja.

6. dan (25.11.2017.) NGORONGORO – ARUŠA – STOUN TAUN – PLAŽA

Posle doručka, vožnja do Aruše. Ručak u Aruši. Transfer do aerodroma. Poletanje za Zanzibar u popodnevnim satima. Sletanje u Stoun Taun. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

7. -11. DAN ( PETAK, 27. OKTOBAR 2017. GODINE ) TEL AVIV – BEOGRAD

Boravak u hotelu na bazi usluge POLUPANSION. Uživanje u hotelskim sadržajima. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta u hotelu. Noćenja.

12. dan (01.12.2017.) STOUN TAUN – ADIS ABEBA

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Adis Abebu u 15:45 (let ET 814). Obroci u avionu. Sletanje u 20:05 sati. Poletanje za Beč u 23:55 (let ET 724). Obroci u avionu.

13. dan (02.12.2017.) BEČ – BEOGRAD

Sletanje u Beč u 04:15 sati. Poletanje za Beograd u 09:25 (let JU 601). Sletanje u 10:45 sati.

CENA PUTOVANJA U EVRIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI (plativa u dinarima po prodajnom kursu Banka Intesa Banke)

 

USLUGA

SMEŠTAJ CENA
 

Puni pansioni na safariju Polupansion na Zanzibaru

 

4*

 

2.830 €

ZA PRIJAVE DO 20.05.2017. POPUST 100 €!

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na navedenim relacijama uključujući i lokalni let Aruša -Zanzibar, smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u lodževima 4* tokom klasik safari programa i u hotelu 4* na Zanzibaru (lokalne kategorizacije) u standard sobama , usluga punog pansiona na safariju i polupansiona u hotelu na Zanzibaru, sva razgledanja i transferi prema programu, sve ulaznice u Nacionalne parkove i posete navedenih objekata u programu putovanja, usluge i troškove profesionalnog vodiča koji sa grupom kreće iz Beograda, lokalni vodiči tokom safarija, neograničeno snabdevanje flaširanom vodom tokom safarija, troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avio-takse 466 Eur, boravišna taksa na Zanzibaru koja se plaća u hotelu 1 Usd po noći po osobi, međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od gubitka ili krađe prtljaga, i osiguranje od otkaza putovanja, troškovi viziranja pasoša (plaća se na granici 50 USD), kao i bakšiš za lokalne vodiče i vozače…

OPIS SMEŠTAJA:

SERENA LODGE JEZERO MANJARA www.serenahotels.com

Hotel se nalazi visoko na ivici terakota odrona sa panoramskim pogledom na svetlucave alkalne vode Manjara jezera. Lodž nudi jedinstvenu mešavinu safarija, mira i tišine, divljine i ornitološkog bogatstva. U tradicionalnom afričkom stilu, iza recepcije se nalazi centralna trpezarija, bar i terasa, ispod koje je bazen. Lodž ima 67 soba, bazen sa izvanrednim pogledom na jezero Manjara. Nudi veliki broj aktivnosti, kao što su dnevni izleti do Velike rasedne doline i Nacionalnog parka, šetajući safari, planinski biciklizam, kanu safari, planinarenje, šetnje kroz prirodu i tradicionalne plesne predstave u večernjim satima. Lodž je omiljena destinacija mladih avanturista i onih koji žele da iskuse safari, koji se razlikuje od uobičajenog i u kom su posetioci u bliskom kontaktu sa prirodom i divljim životinjama. Sobe imaju balkon ili verandu, kupatilo sa tušem, fen, krevet sa mrežom protiv komaraca, sef, Wi Fi.

SERENGETI SOPA LODŽ www.sopalodges.com/serengetisopa-lodge

Nalazi se na obroncima brda Niarboro, sa veličanstvenim pogledom na talasaste ravnice nacionalnog parka. Lodž ima 69 standardnih soba, koje imaju verandu sa 2 stolice i stočićem, kupatilom, mini barom. Ima i bazen.

NGORONGORO SOPA LODŽ www.sopalodges.com/ngorongoro-sopa-lodge

Lodž se nalazi na Lemala brdu, na najvišem, istočnom obodu kratera Ngorngoro, svetskoj baštini, u vulkanskoj visoravni severne Tanzanije. Otvoren je 1992.godine, može da primi 190 gostiju u 92 apartmana, sa tepihom, centralnim grejanjem, mini barom, spavaćom sobom sa dva kreveta i dovoljnim prostorom za treći dodatni, kupatilom, fenom… Lodž ima i telefon, satelitsku TV, filmove o divljim životinjama. Snabdevanje vodom je iz obližnjih izvora, ali gostima se ne savetuje da piju vodu sa slavine. Deca svih uzrasta su dobrodošla, bebisiterke na zahtev. Prodavnica nudi širok asortiman proizvoda, pokloni, odeća, razglednice, lični rekviziti i sredstva za higijenu. Bazen se nalazi na samoj ivici kratera, u kom se možete kupati tokom cele godine, opustiti i uživati u zalasku sunca.

HOTEL DOUBLETREE BY HILTON RESORT ZANZIBAR NUNGWI 4* www.doubletree3.hilton.com/en/hotels/tanzania/doubletreeresortbyhilton-hotelzanzibar-nungwiZNZDTDI/index.html

Smešten na belom peščanoj plaži na severnom špicu Zanzibara, nudi luksuzne sobe sa pogledom na okean. Bujne tropske bašte u sastavu hotela sadrže otvoreni bazen i bar. Svaka soba je klimatizovana i opremljena flat-screen TV sa satelitskim kanalima. Kreveti su okruženi mrežama protiv komaraca. Hotel daje uslugu besplatnog WI FI-a. Doručak se svakodnevno služi u Ngalava restoranu koji takođe nudi koktele i zabavu uživo noću. Hotel pruža i jutarnje časove joge na plaži..Doubletree Hilton Resort Zanzibar Nungvi je samo 5-minuta hoda udaljen od centralnog seoceta Nungvi.

USLOVI PLAĆANJA: UPLATA AKONTACIJE 50% PRILIKOM REZERVACIJE OSTATAK 60 DANA PRED PUT!

VAŽNE NAPOMENE:

Minimum za realizaciju programa 10 osoba

Prema ugovoru sa partnerom može doći do promene hotela ali je onda u obavezi da obezbedi hotel iste kategorije,kvaliteta i slične lokacije.

Za ovo putovanje vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna. Svakako, putnici su u obavezi da se i sami raspitaju u Institutu za javno zdravlje “Batut” u ulici Doktora Subotića br.5 u Beogradu, broj telefona 01102684566

Uplata se vrši isključivo u dinarskojprotivvrednosti po prodajnom kursu Intesabanke.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-uSAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad