NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

RIM

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 29. decembar 2017.

5 dana (4 noćenja) – Alitalija

 1. dan (29.12.2017) BEOGRAD–RIM Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 10:00 časova. Poletanje u 12:05 časova (Let AZ591). Sletanje na aerodrom „Leonardo da Vinči“ pored Rima u 13:40 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.
 2. dan (30.12.2017) RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli u popodnevnim časovima. Noćenje.
 3. dan (31.12.2017) RIM Doručak. Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum
 4. dan (01.01.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este i fakultativna setnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje.
 5. dan (02.01.2018) RIM–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 15:20 časova (Let AZ594). Sletanje na beogradski aerodrom u 16:55 časova.

 

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak: 30. decembar 2017.

5 dana (4 noćenja) – avionom (jutarnji odlazak i večernji povratak)- Air Serbia

 1. dan (30.12.2017) BEOGRAD–RIM Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 05:00 časova. Poletanje u 07:00 časova (Let JU530). Sletanje na aerodrom „Leonardo da Vinči“ pored Rima u 08:35 časova. Odlazak na večernje panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
 2. dan (31.12.2017) RIM Doručak. Slobodno ili fakultativni izlet – Forum i Koloseum.
 3. dan (01.01.2018) RIM Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este i fakultativna setnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje.
 4. dan (02.01.2018) RIM Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Noćenje.
 5. dan (03.01.2018) RIM–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:40 časova (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22:15 časova.


CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Hoteli Usluga 29. decembar-alitalia 30. decembar-air serbia
Zara 3*

ili Paris 3* ili sličan

Noćenje

sa doručkom

399 € 449
Doplata za jednokrevetnu sobu 120 € 120
Torino 4* ili Viminale 4*

ili sličan

499 € 549 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 160 € 160 €
 • Popust za treću odraslu osobu i za dete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra. Dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se pre polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet se plaća na licu mesta.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Rim-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem, usluge vodiča i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse na letu 29.12 Alitalije 144 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: 80.00 YR, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 4.48 LG, 0.86MJ, 2.27 EX, 7.5 HB, 28.41 IT, 3.34 VT, koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Avio-takse na letu 30.12 Air Serbia 114,78 evra (koje se sastoje od sledećih taksi: 50.00 YR, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 4.48 LG, 0.86MJ, 2.27 EX, 7.5 HB, 28.41 IT, 3.34 VT, koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose 4 evra po noći po osobi u hotelima sa 3*, a 6 evra u hotelima sa 4*. Dinarski deo u iznosu od 1790 dinara plaća se po osobi. U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje a ni osiguranje od otkaza putovanja.

             

Hotel Viminale 4* Via Cesare Balbo 31 www.hotelviminaleroma.com

Smešten u istorijskom zdanju, na svega 700 metara od železničke stanice Termini. Hotel Viminale je udaljen 10 minuta hoda od Koloseuma. Hotel poseduje restoran, bar, krovnu baštu s panoramskim pogledom na Rim, room servis, Wi-Fi pristup, fitness centar, otvoreni bazen. Sve sobe imaju: SAT TV, direktan telefon, mini bar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Torino 4* Via Principe Amedeo 8    torino.hotelinroma.com

Smešten u istorijskom zdanju, na 200 metara od železničke stanice Termini i stanice metroa Republika. Hotel ima klasično uredjene klimatizovane sobe. Za 10 minuta hoda stiže se do svih značajnih lokaliteta. Sve sobe imaju: SAT TV, direktan telefon, mini bar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Paris 3*  Via Firenze 57,   www.hotelparisroma.com

Skroman hotel, izuzetno lociran na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. U neposrednoj je blizini Trga Repulike gde je i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Sve sobe su sa kupatilom, satelitskom TV i telefonom. U okviru hotela nalazi se manji restoran, u kome se služi doručak po principu samoposluživanja

Hotel Zara 3* Via Quattro Fontane, 37 www.hotelzara.com

Skroman hotel na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. Od stanice Trg Republike udaljen je samo 350 metara gde se nalazi i istoimena metro stanica sa koje se za dve metro stanice stize do Španskog trga. Hotel ima 41 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV-om sa satelitskim programima i mini-barom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

    

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi bićepoznat 2 dana pre polaska na put.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)

Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku. Prilikom posete, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 45 evra.

    

Forum i Koloseum (poludnevni izlet)

Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripoveda neku istorijsku priču i legendu, svedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija sveta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta 35 evra.

   

 

 

Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este (poludnevni izlet), koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Cena izleta 55 evra.

    

Barokna šetnja gradom ( poludnevni izlet)

Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija…sa vodičem na srpskom jeziku Cena izleta po osobi 20 €.

OPŠTE NAPOMENE:

 • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja organizatora.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Fakultativni izleti u Rimu plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja grada, fakultativnih izleta kao i rasporeda isleta po danima podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

    

NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

– čekovima građana do 6 mesečnih rata.

– platnim karticama (Master, Visas, Maestro i Dina).

– preko računa.

Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanjeove usluge i direktnom uplatom na tekućiračunorganizatora ovog putovanja broj:160-420427-67.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

Uz  program  važe  Opšti  uslovi  putovanja  organizatora  KonTikiTravela&  Service  d.o.o.  ,Licenca   br  OTP 80/214 od 22.12.2014  Turistička  agencija  Super  Star  Travel   d.o.o.  licenca  OTP  59/2014  prodaje  aranžman  u  svojstvu subagenta.

MAPA
SAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad