NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

MADRID

MADRID

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko… Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu…Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

PROGRAM PUTOVANJA


5 dana, avionompolazak 30. decembar


 

1.dan Beograd Frankfurt Madrid

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let za Frankfurt u 13:40h, kompanijom Lufthansa na liniji LH 1407, dolazak u Frankfurt u 15:40h. Nastavak putovanja za Madrid na liniji LH 1122 u 17:20h, dolazak u Madrid u 19:50h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2.dan Madrid San Lorenco de Escorial Madrid

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, katedrala Almudena, Trg Sibeles, kapija Alkala, Salamanka, stadion Santiago Bernabe… Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet do gradića San Lorenco de El Escorial, udaljenog od Madrida oko 45 km. Ovaj impozantni kompleks predstavlja istorijsku rezidenciju španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, ali je svojevremeno služio i kao manastir, muzej i škola. Sagradio ga je kralj Filip II tokom svoje vladavine, sredinom XVI veka, zahvaljujući ogromnim zalihama zlata iz tek osvojenih teritorija Novog sveta, tj. Amerike. UNESCO ga je uvrstio na listu Svetske kulturne baštine 1984. godine. Povratak u Madrid. Slobodno vreme za odmor i pripreme za individualni doček Nove godine. Predlažemo odlazak na Trg Sol, kao jedno od najpopularnijih mesta za odbrojavanje do ponoći i slavlje. Noćenje.

3.dan  Madrid 

Doručak. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan Madrid Toledo Madrid

Doručak. Fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70 km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari…) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid… Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem 16. i početkom 17.veka…Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Madrid Frankfurt Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Frankfurt na liniji LH 1115 u 17:15h, dolazak u Frankfurt u 19:50h. Nastavak putovanja za Beograd na liniji LH 1410 u 22:00h, dolazak u Beograd u 23:50h. Kraj programa.

Cena po osobi za navedeni period u

 

HOTEL/KATEGORIJA

 

TIP SOBE

 

USLUGA

30.12.2017. 03.01.2018. 5 dana / 4 noćenja
 

RAFAEL VENTAS 4*

1/2  

BB

435
treća osoba 415
doplata za 1/1 145

Legenda: 1/2-dvokrevetna soba, 1/1-jednokrevetna soba, BB-noćenje sa doručkom (samoposluživanje-izbor više jela).

OPIS HOTELA:

RAFAEL VENTAS * * * * www.rafaelhoteles.com

Lokacija: Hotel se nalazi u jednoj od najpoznatijih avenija Madrida, calle Alcala, poznatoj i po mnogobrojnim prodavnicama i restoranima. U neposrednoj blizini je i čuvena zgrada Las Ventas, arena u kojoj se održavaju koride. Od glavnog gradskog trga Sol, hotel je udaljen nekoliko stanica vožnje metroom, direktnom linijom. Metro stanica El Carmen je udaljena svega 100 m od hotela.

Sobe: Hotel raspolaže sa 111 soba, svaka ima kupatilo, klima uređaj, SAT TV, mini bar, internet konekciju (uz doplatu), sef i fen.

Hotelski sadržaj: U sastavu hotela je El Capote restoran u kome se poslužuju tradicionalna španska i internacionalna jela i bar. Na raspolaganju su i parking i WI FI internet uz doplatu.

ODEON World Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelima iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Toledo – Jednočasovna vožnja do nekadašnje prestonice Španije, koju i danas mnogi španci zovu “Carski grad”. Sagrađen na uzvišenju iznad reke Taho, Toledo je proglašen Svetskom baštinom od strane UNESCO. Gradom dominira carski dvorac (Alcazar) podignut po naredbi Karlosa Petog, u kome je danas smešten vojni muzej. Obilazak veličanstvene gotske katedrale sa predivnim vitražima iz XV i XVI veka i delima Goje i El Greka, crkve Svetog Tome sa El Grekovim remek-delom “Sahrana grofa od Orgaze” i sinagoge Svete Marije Blanke. Slobodno vreme za individualnu šetnju uskim ulicama prepunim raznovrsnih radnjica, uz obaveznu posetu nekoj od mnogobrojnih lokalnih prodavnica marcipana. Povratak u Madrid. (Cena izleta: 69 €*)

El Escorial – Jednočasovna vožnja do monumentalne kraljevske palate iz XVI veka sagrađene po nalogu Felipea II. Manastir, crkva i palata se smenjuju sa nizom dvorišta, hodnika i prostorija uklopljenih u veliki četvrtasti blok na čijim uglovima se uzdižu četiri kule. (Cena izleta: 65 €*)

Lokalna turistička agencija (organizator fakultativnih izleta) zadržava pravo promene cene, dana realizacije i minimalnog broja putnika za realizaciju izleta.

*Sve cene su informativnog karaktera, za minimum 15 prijavljenih putnika. *Datumi realizacije izleta su podložni promeni

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

  • Avio prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Madrid-Frankfurt-Beograd kompanijom Lufthansa · Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
  • 4 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu 4* · Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča ·        Vodič na srpskom jeziku
  • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske takse 175€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) · Fakultativni izleti
  • Putno zdravstveno osiguranje · Individualni troškovi

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banca Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

  1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.
  2. PLATNIM KARTICAMA Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina .
  3. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu.
  4. PREKO RAČUNA – Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanje ove usluge i direktnom uplatom na tekućiračunorganizatora ovog putovanja broj:205-196677-11

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000

evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u vašoj sobi.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA
SAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad