NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

KRF

KRF

PREUZMITE CENOVNIK U PDF-u

Krf je jedno od sedam Jonskih ostrva. Ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, kombinacija kospomopolitskog i tradicionalnog. Zbog blage klime i velike vlažnosti poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, luksuznim hotelima, lepim plažama okruženim zelenilom i nepreglednim brdima obraslim maslinjacima. Ostrvo je dobilo ime po nimfi Korkira, kćerki reke Assopos u koju se Posejdon zaljubio, kidnapovao je i doveo na Krf.

Glavni grad ostrva je grad Krf jedan od najlepših gradova u Grčkoj, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica u kojima preovlađuje venecijanska i engleska arhitektura, dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača.

Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Jedna od najposećenijih je svakako Liston ulica, sa mnogobrojnim fenjerima, pružiće Vam poseban ugođaj u toku večernjih šetnji.

ACHILLION – palata austrijske princeze Elizabete, nalazi se u predivnom vrtu na samo 10 km od grada. Ova predivna neoklasična građevina izgrađena je u prošlom veku. Oko palate je predivan vrt u kome se nalazi statua ranjenog Ahila.

OSTRVO VIDO – Plava grobnica, udaljeno od grada oko 15 min. vožnje brodom. Turistički brodići polaze svakog punog sata iz male turističke luke u centru grada, a vraćaju se na pola sata sa Vida. Na vidu možete videti mauzolej srpskih vojnika, a čarobna tisina na ostrvu i priče koje ste culi u Srpskoj kući o hrabrim srpskim vojnicima nateraće vas na duboko razmišljanje.

PONTIKONISSI I MISJE OSTRVO – Ova mesta su zaštitni znaci Krfa.

PALEOKASTRICA – Udaljena 25 km od grada, najstarije je naselje na ostrvu. Sa svojim predivnim plažama i kristalno čistim morem pružiće vam nezaboravan izlet. Na vrhu brda, gde se pruža predivan pogled na zaliv, nalazi se manastir Zoodochou Pigis. Sagrađen je 1228. godine. Pre nego sto uđete u Paleokastricu, preporučujemo Vam da posetite mestašce Lakones, oblast Bella Vista sa predivnim pogledom na Paleokastricu i deo ostrva.

SIDARI, KANAL LJUBAVI – Nalazi se u severnom delu ostrva. Oblasti Sidari je u mnogome različita od svega ostalog na Krfu. Vetar i more isklesali su prelepe stene, koje liče na statue. Između njih su male peščane plaže, koje između stena izgledaju kao mali bazeni ili kanali.
KOMENO, DASSIA, IPSOS, PIRGI, BARBATI, KASIOPI, KALAMI – Ovo su mesta u severnom i severnoističnom delu ostrva, koja treba posetiti zbog prelepih plaža. Luksuzni hoteli, sportovi na vodi i bogat noćni život.
LEFKIMI, KAVOS – Nalaze se u južnom delu ostrva. U mestu Lefkimi, nalazi se luka sa svakodnevnim prevozom do Igumenice.
GLIFADA – U zapadnom delu ostrva, nalazi se jedna od najlepših dugih peščanih plaža, kojoj se pripisuje da je najatraktivnija turistička lokacija.

IZLETI

Srpska kuća i ostrvo Vido: Poseta mauzoleju srpskih ratnika iz I sv. rata u kome su sahranjeni posmrtni ostaci oko 8000 srpskih vojnika, koji su posle albanske golgote umrli na Krfu.Ostrvo Vido je oko 1 milje udaljeno od grada Krfa, a prilikom voznje brodićem je predviđeno i odavanje pošte i polaganje cveća u plavu grobnicu. Srpska kuca je muzej, a ujedno i počasni konzulat naše zemlje u gradu Krfu.
Aqualand Jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi, površine oko 75000 m² koji se nalazi na 9 km od grada Krfa. Svojim sadržajem zadovoljava ukuse posetilaca koji vole igre na vodi, gde podjednako uživaju odrasli i deca.
Kalipso morski lavovi i šoping. tačka Prvi deo izleta uključuje jedan sat podvodne ture, sa specijalno izgrađenim brodom – Kalipso star, sa velikim prozorima u potpalublju. Jedinstvena prilika da uživate u lepotama mora, a posebnu atrakciju čine dva morska lava sa roniocem koji izvode program. Drugi deo je zamišljen kao šetnja starim gradom, prelepim pogledom sa dve tvrđave, kupovina u prodavnicama suvenira, poseta crkvi Sv. Spiridona…

MESTA

KAFESSAS – Ag. Georgios Beach
POCO LOCO – Kassiopi
STAMATIS – Ag. Georgios, Viros
SYMPOSIUM – Ag. Stefanos, Avliotes
MORRISON CAFE – Krf grad

PLAŽE

DASIJA – ova peskovita plaža okružena zelenilom nalazi se na 14 km od grada.
IPSOS – nalazi se na 17 km od grada. Ova šljunkovita plaža je veoma popularna kod mladih osoba zbog bogatog dnevnog i noćnog života.
KASIOPI – prelepa šljunkovita plaža nalazi se na 37 km od grada
PALEOKASTRICA – peskovita plaža sa kristalno čistim morem nalazi se 25 km od grada
AG. GEORGIOS – peščana plaža duga 3 km sa velikom ponudom sportova na vodi nalazi se na 30 km od grada
YALISKARI

ZNAMENITOSTI

PLAVA GROBNICA – nalazi se na 15 min vožnje brodom od grada. Možete videti mauzolej srpskih vojnika
SRPSKA KUĆA – Nalazi se u gradu Krfu i svakako je mesto koje ne smete propustiti. U muzeju možete videti istoriju i stradanje sroskog naroda u Prvom svetskom ratu.
KALAMI – prelepi mali zeleni zaliv nalazi se na 30 km od grada
SIDARI – nalazi se na 35 km od grada i poznata je po imenu kanal ljubavi. Nedaleko od plaže u vodi nalaze se impresivne stene.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “ Mediteraneo holidays “ uskladjeni sa YUTA standardima,Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010Turistička agencija Super Star Travel  d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad