NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

IOS

IOS

IOS I OSTRVA KIKLADA CENOVNICI U PDF-u

Ios, jedno od najjužnijih ostrva, okruženo je ostrvima Naxos, Paros, Anafi i Santorini. Najviša planina na ostrvu je Pirgos (713 m), a glavni grad je Hora.
Autobuski prevoz na ostrvu je jako dobro organizovan, tako da se iz glavnog grada može lako stići do svih plaža. Na ostrvu se nalazi jedan kamp u luci i dva na plaži Mylopotas. Svi kampovi imaju bazen. Na ostrvu postoji jedna nudistička plaza u mestu Koubara.

Površina ostrva je 108 km2, dužina je oko 17 km a širina 7.5 km. Ostrvo uživa u mediteranskoj klimi. Najtopliji dani su tokom jula i avgusta i temperatura ide do 28 °C. Tokom dana duva severoistočni vetar Meltemi. Najvažnija grana privrede je naravno turizam, dok se stanovništvo bavi i zemljoradnjom i ribolovom.

IZLETI

Pored autobuskih tura na ostrvu moramo da izdvojimo:
Celodnevni izlet brodom do ostrva Sikinos, kombinovano sa krstarenjem oko Iosa.
Retko gde ćete naći tako kristalno čisto more,prelepe peščane plaže, puno malih uvala i uživati u belim kućicama po cemu su ostrva iz grupe Kikladi poznata.
Ostrvo Sikinos nas neodoljivo vraća u pedesete godine dvadesetog veka, gde ćete imati utisak da ste kročili u vremeplov, a ne brod, jer sve izgleda kao da je vreme stalo i ništa se nije promenilo….

MESTA

LA LUNA CLUB BAR – Koubara beach
FAR OUT BEACH CLUB – Mylopotas beach
AQUA PARADISO – Mylopotas beach
DISCO 69 – Ios vilage
CAFE BALI – Ios vilage
CAFE CYCLADES – Ios vilage
IOS BLUE – Ios vilage

PLAŽE

KALAMOS – ova prelepa peskovita plaža nalazi se na 20 km od Yalosa
MILOPOTA – nalazi se 3 km jugo zapadno od Yalosa i duga je 1 kilometar. Na ovoj najposećenijoj plaži na ostrvu ima veliki broj taverni, barova i noćnih klubova.
MANGANARI – island of Ios – nalazi se na 17 km južno od Yalosa. Plaža je peskovita, a more je izuzetno čisto.
PSATHI – island of Ios nalazi se na 14.5 km od Yalosa
YALOS – island of Ios –  peskovita gradska plaža koja nudi bogat dnevni i noćni život.

ZNAMENITOSTI

HOMEROV GROB – Smešten je nedaleko od sela Plakotos. Grob se nalazi na vrhu brda i čine ga mermerne ploče sa natpisom “ovde se nalazi telo Homera – divnog pesnika“. Na mestu gde se nalaze mermerne ploče ne nalazi se pravi Homerov grob, jer on nikada nije pronađen. Svake godine u maju održava se festival posvećen ovom epskom pesniku.
PALEOKASTRO – Na istočnoj strani ostrva na 15 km od glavne luke nalaze se ostaci venecijanskog zamka iz X veka. U sredini ruševina nalazi se Vizantijska crkva posvećena Panagi Paleokastro. Svake godine 08. septembra proslavlja se dan crkve.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “ Mediteraneo holidays “ uskladjeni sa YUTA standardima,Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010Turistička agencija Super Star Travel  d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad