NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

INDOKINA

Poluostrvo Indokina, smešteno između Kine i Indije, predstavlja i dalje mistični izazov za posetioce iz Evrope, sa svojom burnom istorijom, autentičnim kulturnim i istorijskim nasledjem isprepletanim sa viševekovnim kolonijalnim uticajem, pleni i privlači sve više turista svake godine.


VIJETNAM I KAMBODŽA
11 dana/8 noćenja – avionom
Polazak: 24.februar 2018. / Povratak: 06.mart 2018.


PROGRAM PUTOVANJA


 1. dan (24.februar 2018.) BEOGRAD – DOHA
  Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 09.25. Poletanje za Dohu u 11.25 (let QR 232). Dolazak u 18.30. Čekanje na vezu. Mogućnost fakultativnog obilaska Dohe, grada u pustinji koji tek uz noćna svetla dobija pravi sjaj (tranzitne vize se dobijaju posredstvom Qatar Airways-a i ne naplaćuju se).
 1. dan (25.februar 2018.) DOHA – SAJGON (HO ŠI MIN)
  Poletanje za Sajgon u 02.20 (let QR 970). Obroci u avionu. Dolazak u 13.25. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne razgledanje grada koji je dugo godina nosio epitet bisera Istoka. Danas je to najveći grad i veliki trgovački centar Vijetnama, koji sve više privlači veliki broj stranih investitora. Srećom, stari šarm nije izgubio. Obilazak katedrale Notr Dam, stare zgrade Glavne pošte, zgrade Opere dr. Povratak u hotel. Noćenje.
 1. dan (26.februar 2018.) SAJGON – DELTA MEKONG – SAJGON
  Doručak. Odlazak autobusom do malog i mirnog mesta Maj To, na obali reke Mekong. Poseta farmi zmija. Zatim vožnja brodićem kroz čuvenu deltu reke Mekong, kraj koje žive ljudi čiji je glavni izvor prihoda ribarenje, proizvodnja pirinča, kokosa, banana, manga i dr. Plovi se kraj živopisnih ribarskih sela, što daje mogućnost upoznavanja sa svakognevnim aktivnostima lokalnog stanovništva. Povratak čamcima – sampansima na brodić. Povratak u Sajgon. Noćenje.
 1. dan (27.februar 2018.) SAJGON – PNOM PEN (KAMBODŽA)
  Doručak. Odlazak do mreže tunela Cu Či, koji su bili veoma važna baza za vreme američkog rata. Vietkong je izgradio tunele u dužini od 200 km, koji su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Građeni su na vrlo primitivan način, ali ipak nikada nisu bili otkriveni. Polazak autobusom ka graničnom prelazu Bavet sa Kambodžom, vožnja kroz vrlo živopisne predele; prelazak granice i nastavak putovanja za Pnom Pen (Sajgon-Pnom Pen 285 km). Pnom Pen se smatra jednim od najlepših gradova Indokine, u kome je vrlo vidljiv uticaj Francuza na izgled i arhitekturu. Osnovan je 1372.godine, kada je bogata plemkinja Kmera, Pen, u podnožju brda (“pnom” na kmerskom), podigla mali manastir na mestu gde je pronašla četiri Budine statue kraj jednog drveta pored reke Mekong. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
 1. dan (28.februar 2018.) PNOM PEN
  Doručak. Obilazak glavnog grada Kambodže koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspešnu mešavinu daleke prošlosti i sadašnjost. Poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkina Pen pronašla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove ili pušta zatočene ptice iz kaveza na slobodu, u nadi da će im se tako ostvariti zamišljena želja. Obilazak Kraljevske palate, podignute 1866.godine, to je poslednja gradjevina te vrste izgradjena za vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda, koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrašavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju, u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine od IV do XIII veka. U popodnevnim časovima poseta Muzeju genocida. Povratak u hotel. Nočenje.
 1. dan (01.mart 2018.) PNOM PEN – SIEM REP
  Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Siem Rep. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Poludnevno razgledanje ovog u svetu poznatog lokaliteta, uvrštenog od strane UNESCO u svetsku kulturnu baštinu. Hramovi Angkor se ubrajaju među najveće religiozne spomenike i pripadaju periodu kmerske civilizacije, koja je obuhvatala ceo region u vremenu od 900. do 1500. god. n.e. Najpoznatiji među njima je Angkor Vat, monumentalni spomenik kmerske umetnosti, koji simboliše jedinstvo kraljeva sa bogom Višnu. Povratak u hotel. Noćenje.
 1. dan (02.mart 2018.) SIEM REP
  Doručak. Celodnevno razgledanje arheološkog kompleksa Angkor. Obilazi se Angkor Tom, utvrđeni kraljevski grad u okviru koga se nalaze neke od najimpozantnijih građevina ovog lokaliteta, zatim Bajon, jedan od najpopularnijih hramova koji se sastoji od mnogo uzanih hodnika i kula, dekorisanih sa oko 200 likova sa čuvenim „angkorskim osmehom”. Razgledanje Baphouna, Fimeanakasa, nekadašnje kraljevske palate, čuvene Terase slonova, Terase leproznog kralja. Obilazak Bantei Sreia, za koji se dugo verovalo da predstavlja najsavršeniji primer kmerske umetnosti, a poznat je po izuzetnom rezbariju u kamenu. Ta Prom je jedna od najvećih atrakcija u celom kompleksu, jer pokazuje kako su svi hramovi izgledali prekriveni bujnom vegetacijom, sve dok ih evropski istraživači nisu otkrili. Pred smiraj dana obilazak jednog od hramova odakle se posmatra zalazak sunca nad Angkor Vatom. Povratak u hotel. Noćenje.
 1. dan (03.mart 2018.) SIEM REP – HANOJ (VIJETNAM)
  Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Hanoj. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
 1. dan (04.mart 2018.) HANOJ – ZALIV HALONG-HANOJ
  Doručak. Polazak autobusom do zaliva Halong (vožnja traje oko tri sata). Ukrcavanje na džunku (tradicionalni manji brod). Isplovljavanje. Vožnja (četiri sata) po zalivu koji smatraju jednim od svetskih čuda prirode i možda najneobičnijim i najprivlačnijim pejzažom u Vijetnamu. Predstavlja deo svetske prirodne baštine i pod zaštitom je UNESCO. U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima čine ovaj zaliv tako lepim i neobičnim. Ručak na brodu. Povratak u Hanoj. Noćenje.
 1. dan (05.mart 2018.) HANOJ-DOHA
  Doručak. Poludnevno razgledanje prestonice Vijetnama, Hanoja, za koji se nekada govorilo da je Pariz Istoka. Grad je mnogo mirniji, sa puno parkova, zelenila, jezera, manje saobraćaja i mnogi kažu sa više šarma od Sajgona. Obilaze se Trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Ši Mina i Predsednička palata (spolja), Pagoda na jednom stubu, tako dizajnirana da podseća na lotosov cvet, hram književnosti iz 11.veka, posvećen Konfučiju, u kome su se delila odlikovanja studentima sa najboljim ocenama, Hoan Kiem, jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son i dr. Tansfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 17.25 (let QR 835). Obroci u avionu. Tehničko sletanje u Bangkoku. Dolazak u Dohu u 23.50. Čekanje na vezu.
 1. dan (06.mart 2018.) DOHA – BEOGRAD
  Nastavak putovanja za Beograd u 0.40 (let QR 231). Obroci u avionu. Dolazak u 10.25.


CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)


NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.


U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na navedim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3/4*, obroci prema programu (doručak/švedski sto i ručak na džunki na krstarenju Zalivom Halong), obilasci i ulaznice prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato: avio-takse troškovi 293 evra (sastoje se od sledecih nerefundabilnih taksi: EUR 222.00YQ, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 11.72RS, EUR 1.29RS, EUR 7.48YR, EUR 17.94G4, EUR 0.94PZ, EUR 1.40C4, EUR 23.31JC, EUR 0.93E7, u trenutku pravljenja programa, plaćaju se nedelju dana pre putovanja u konačnom iznosu, jer su podložne promeni), lokalne aerodromske takse ukoliko postoje i plaćaju se na licu mesta, fakultativni izleti (obilazak Dohe je u pratnji našeg vodiča, cena taksi prevoza od aerodroma do grada je oko 15 eur, tranzitna viza se ne naplaćuje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji, troškovi pribavljanja viza i usluga viziranja naše agencije (10 evra po osobi), kao ni međunarodno putno osiguranje.

Hoteli:

SajgonSen Viet Hotel 3* ili sličan,
Odlično lociran hotel, u centru Sajgona, sobe imaju wifi, led tv, kuvalo za čaj/kafu, fen, sef
Pnom PenCardamom Hotel 3* ili sličan,
Smešten je u srcu živopisnog dela grada, odlično pozicioniran izmedju Kraljevske palate i cetralne pijace. Gostima su na raspolaganju restoran i bar, wifi, kablovsku tv, kuvalo za čaj/kafu…
Siem Rep–Grand: Cyclo Suite Hotel 4* ili sličan,
Hotel se nalazi na putu Šarl de Gol koji vodi ka Angkor Vatu, udaljenom 7km. Ovaj butik hotel kombinuje tradicionalni kambodžanski stil sa modernim uticajima. Gostima su na raspolaganju otvoreni i bazen na krovu, besplatan wifi, besplatno iznajmljivanje bicikala, sobe imaju lcd tv, mali frižider i aparat za čaj/kafu.
Hanoj: – The First Eden Hotel 3* ili sličan,
Odlično lociran hotel, nalazi se u centru stare četvrti Hanoja, u blizini mnoštva radnji i više tržnih centara. U okolini hotela su i poslovna četvrt, restorani, spa centri i istorijske znamenitosti: Mauzolej Ho Ši Mina, Zapadno jezero, Pagoda na jednom stubu, Opera… Smeštajni kapacitet je 60 soba, koje kombinuju uticaj orijenta sa zapadnim stilom. Sobe su klimatizovane, imaju lcd tv, besplatni wifi, minibar.

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZA : Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne su vize za Kambodžu i Vijetnam, koje se dobijaju po dolasku, na aerodromu. Nepohodno je imati 2 prazne stranice u pasošu za 2 vize i 4 fotografije. Odobrenje za vijetnamsku vizu dobija se pre polaska, posredstvom našeg partnera (vijetnamske vlasti moraju unapred da odobre izdavanje vize na aerodromu i ova usluga je oko 25 usd, zadužuje se kroz prijavu). Trenutna cena vijetnamske vize za dva ulaska je oko 35 usd, a kambodžanske oko 30 usd. O tačnom iznosu putnici će biti obavešteni nedelju dana pred polazak. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na tel. 2098-184.


VALUTA: Kambodža – k. rijel 1USD = 4.055.96 KHR 1EUR = 4.701,67 KHR
Vijetnam – v. dong 1USD = 22.794,15 VND 1EUR = 26.425,37 VND


KLIMA: toplo, sa malo izraženijom vlažnošću vazduha – ovo je period visoke turističke sezone u celom području.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE (40%) DO 22.DECEMBRA 2017. ILI DO POPUNE MESTA*

*Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza nije uračunato cenu, ali se preporučuje.
• Preporučuje se da se nepohodni lekovi i dokumenta spakuju u ručni prtljag.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.
• Organizator putovanja. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA:

– gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
– čekovima građana do 6 mesečnih rata.
– platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina).
– preko računa.
– kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanjeove usluge i direktnom uplatom na tekućiračunorganizatora ovog putovanja broj160-420427-67.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
Beograd, 06.novembar 2017.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora KonTikiTravela&Service d.o.o. ,Licenca br OTP80/214 od 22.12.2014 Turistička agencija Super Star Travel d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U pdf-u

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad