NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

INDIJA


Nezaobilazna putanja svakog turiste, koji prvi put posećuje Indiju, je tura poznatija kao Zlatni trougao, a čine ga gradovi Delhi, Agra i Džajpur. Misterija, magija, avantura. Dobro došli u Delhi, grad džinova i 25 miliona ljudi.
Sa turističke tačke gledišta Delhi se može podeliti na dva glavna dela – Stari Delhi, grad Mogula, koji potiče iz 17. veka i koji je očuvao taj duh do danas, i Novi Delhi, koji su izgradili kolonijalni vladari Britanci, poznat po svojim bulevarima sa drvoredima. Svaki kutak ovog grada i zemlje odiše istorijom i nekom vrstom duha prošlosti.
Poseta Indiji prosto se mora zaokružiti obilaskom Tadž Mahala, čuvenim zdanjem koje od svoje izgradnje privlači pažnju posetilaca posebnim načinom arhitekture i simbolikom onoga što predstavlja. Ova mešavina elemenata persijskog, otomanskog, indijskog i islamskog stila je simbol ljubavi šaha Džahana prema svojoj ženi i kada postanete svedok njene velelepnosti, osetite tu ljubav u vazduhu. Tadž Mahal se nalazi u gradu Agra, u kome još možete videti i istoimenu tvrđavu i Fatehpur Sikri – kompleks znamenitosti i hramova u jedinstvenom arhitektonskom stilu.
Putovanje ćemo završiti posetom starom gradu Džajpuru, ružičastom gradu. Džajpur je grad muzej na otvorenom zbog svoje istorije o kojoj svedoče spomenici, hramovi, palate, tvrđave, kapije, tornjevi, trgovi…

INDIJA – ZLATNI TROUGAO
Delhi, Agra, Džajpur
FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 15. DECEMBRA POPUST 70€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


8 dana / 6 noćenja, avionom
Polazak: 07. mart 2018. / Povratak: 14.mart 2018.


PROGRAM PUTOVANJA


 1. dan (07.03.2018.) BEOGRAD – ISTANBUL – DELHI
  Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 07:10 časova. Poletanje za Istanbul u 09:10 časova (Let TK 1082). Obrok u avionu. Sletanje u 13:00 časova. Poletanje za Delhi u 20:55 časova (Let TK 716). Obrok u avionu.
 1. dan (08.03.2018.) DELHI
  Sletanje u Delhi u 05:15 časova. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Celodnevno razgledanje glavnog grada Indije, čiji kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda njegove istorije. Novi Delhi se ističe sjajnom kolonijalnom arhitekturom, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstva, itd. Obilazak dva čuvena spomenika iz daleke prošlosti grada: Kutub Minara iz 12. veka, sagrađenog kao simbol pobede islama nad hindu religijom i Humajunovog mauzoleja iz 16. veka za koji kažu da je služio kao model za izgradnju čuvenog Tadž Mahala. Razgledanje uključuje i najimpresivnije arhitektonske celine Delhija: Crvenu tvrđavu (spolja), jedan od bisera mogulske umetnosti srednjeg veka i najveću džamiju Indije – Džami Masdžid. Kratka vožnja rikšama kroz stari deo grada i čuvenu ulicu Čandi Čok. Poseta Radžgatu, mestu na kome je kremiran Mahatma Gandi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 1. dan (09.03.2018.) DELHI – AGRA
  Doručak. Polazak autobusom za Agru (4-5 sati vožnje). Usputni obilazak Sikandre, mesta i mauzoleja u kome je sahranjen najveći od svih mogula – Akbar. Dolazak u Agru. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.
 1. dan (10.03.2018.) AGRA
  Doručak. Celodnevno razgledanje grada. Obilazak u svetu čuvenog spomenika indijskog srednjeg veka – Tadž Mahala. To je veličanstveni mauzolej od mermera, simbol besmrtne ljubavi, iz 17. veka. Gradio ga je šah Džahan svojoj voljenoj ženi Muntaz Mahal. Poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, iz vremena kada je Agra bila prestonica Indije, za vreme prvih mogula. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje dane u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal. Večera. Noćenje.
 1. dan (11.03.2018.) AGRA – DŽAJPUR
  Doručak. Polazak autobusom za Džajpur koji se nalazi u državi Radžastan (vožnja traje oko 5-6 sati). Usput razgledanje ostataka Fatehpur Sikrija. Gradio ga je veliki Akbar kao svoju prestonicu, ali je ubrzo napustio zbog nepovoljnih pustinjskih uslova. Arhitektura napuštenog grada je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo arhitekture mogula. Dolazak u Džajpur, glavni grad države Radžastana koji je popularno poznat kao „ružičasti grad“ zbog roze boje koja se nalazi na zgradama u starom utvrđenom gradu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
 1. dan (12.03.2018.) DŽAJPUR
  Doručak. Pre podne razgledanje tvrđave Amber, udaljene 11 km od grada. Tvrđava Amber, smeštena na brdu, najlepši je primer Radžput arhitekture. Unutrašnjost tvrđave je veoma bogato ukrašena slonovačom, ogledalima, staklom i izuzetnim slikama. Posle podne obilazak jednog od najzanimljivijih gradova Indije. Stari deo poznat je kao Ružičasti grad, u čijoj su izgradnji učestvovali najbolji majstori i umetnici iz raznih krajeva. Ovo je grad sa izuzetno zanimljivom atmosferom. Obilazak palate, koja je danas dobrim delom pretvorena u muzej, zatim čuvene observatorije Džantar Mantar, iz 1726. g. Razgledanje spoljašnjosti Palate vetrova ili Hava Mahala, koja predstavlja najlepši primer arhitekture toga vremena. Večera. Noćenje.
 1. dan (13.03.2018.) DŽAJPUR – DELHI
  Doručak. Slobodno pre podne. Oko podneva polazak autobusom za Delhi (oko pet sati vožnje). Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
 1. dan (14.03.2018.) DELHI – ISTANBUL – BEOGRAD
  Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 06:55 časova (Let TK 717). Obrok u avionu. Sletanje u 11:25 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:45 časova (Let TK 1083). Obrok u avionu. Sletanje u 19:25 časova.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, rani ulazak u sobe na dan dolaska, 6 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 5* (lokalna kategorizacija) u Delhiju – Radisson Blu Dwarka Hotel, u Agri – Clarks Shiraz Hotel, u u Džajpuru – Fortune Select Metropolitan Hotel, (ili slični iste kategorizacije), ishrana na bazi polupansiona (doručak je švedski sto, večera – određen meni), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 248.58 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : eur 212.00 YR, i refundabilnih eur 3.24 WO, 16.94 RS, 0.98 RF, 0.94 IN, 10.00 TR, 4.48 LG) – (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji. Fakultativni izleti, usluge viziranja (10 evra), troškovi on-line izrade vize za Indiju oko 50 evra, obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd za ceo boravak), međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :
VIZE:
Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Indiju koja se dobija posredstvom naše agencije. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).
VALUTA: Indija – indijska rupija 1 EUR = 75.4971 INR 1 USD = 65.0602 INR
KLIMA: Suvo i toplo sa temperaturama od 20 do 35◦C. Period visoke turističke sezone.


HOTELI:
DelhiRadisson Blu Dwarka Hotel ili sličan
Hotel Radisson Blu Dwarka se nalazi u mirnoj oblasti Dwarka, na 20 minuta vožnje od komercijalnog dela grada. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od metro stanice (250 metara – linija br. 13). Sobe su moderno opremljene sa LCD TV sa satelitskim kanalima, bežičnim internetom, mini barom i aparatom za kafu i čaj. Hotel saadrži otvoreni bazen, fitnes centar,spa centar, nekoliko restorana i barova.
AgraClarks Shiraz Hotel ili sličan
Luksuzan hotel sa 5*, poznat po raskošnom smeštaju i toplom gostoprimstvu. Hotel je na nekolko minuta udaljen od čuvenog Tadž Mahala. Sve sobe su centralno klimatizovane, sa satelitskim LCD TV, mini barom. Hotel ima otvoreni bazen, spa, welnes i fitnes centar.
DžajpurFortune Select Metropolitan Hotel
ili sličan
Lociran u samom srcu grada, na oko 10 km od aerodroma i na oko 20 minuta vožnje od od Džajpur železničke stanice. Hotel ima otvoreni bazen, spa, teretanu. Sobe su klimatizovane, sadrže sef, kablovski TV, mini bar, aparat za čaj i kafu.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 07. JANUARA 2018. ILI DO POPUNE MESTA.


Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja
• Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, , Maestro i Dina).
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanjeove usluge i direktnom uplatom na tekućiračunorganizatora ovog putovanja broj160-420427-67.

PREUZMITE KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA U pdf-u

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2016 od 25.01.2016. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050822, od 25.01.2016.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.
Beograd, 30. oktobar 2017.
Program broj 1. Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora KonTikiTravela&Service d.o.o. ,Licenca br OTP80/214 od 22.12.2014 Turistička agencija Super Star Travel d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad