NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

GASTEIN

Gastein

 

Dolina Gaštajn ili Gasteinertal, jedna je od najpopularnijih austrijskih skijaških regija. Poznata je ne samo po stazama na kojima se održavaju trke za Svetski kup, nego i kao banjski centar. Za one koji žele da kombinuju ove dve aktivnosti, regija Gaštajn je savršen izbor. Naročito je poznat kompleks Alpen Therme u Bad Hofgaštajnu. Ski oblast čine tri gradića. U smeru sa juga ka severu nižu se: Bad Gaštajn sa arhitekturom iz doba Belle Époque i planinskim vodopadom koji ukrašava centar, Bad Hofgaštajn sa pešačkom zonom i poznatom crkvom Liebfrauenkirche i zamkom i selo Dorfgaštajn. Grosarl je gradić povezan ski liftom i stazama sa Dorfgaštajnom i nalazi se u susednoj dolini Grossarltal.

Informacije o auto vozu:

Za dolazak do Gaštajnske doline iz Srbije najbolje je koristiti autovoz koji saobraća tokom celog dana svakih sat vremena, a vikendom kada su smene u hotelima, ide svakih pola sata. Ovim se put skraćuje za oko 100 km i izbegava se srednji deo auto puta Villach-Salzburg na kome su mogući zastoji saobraćaja. Cene su 17 EUR po vozilu u jednom smeru, bez obzira na broj putnika.

Putnicima koji idu u Grossarl je jednaka udaljenost bez obzira da li koriste auto voz ili idu auto putem.

Informacije o auto vozu Mallnitz – Böckstein na sajtu austrijske železnice:

http://www.oebb.at/en/angebote-ermaessigungen/autoschleuse-tauernbahn

Udaljenost od Beograda 715km Pokrajina Salzburg
Nadmorska visina 830-1131m Najviši ski lift 2650m
Broj stanovnika 15000 Ukupno ski liftova 33
Ukupna dužina staza 127km ·       Stolica 10
·       Početničkih 37km ·       Vučnica 14
·       Srednjih 76km ·       Kabina/gondola 9
·       Teških 14km Osvetljenih staza 1
  • Put Beograd – Zagreb – Ljubljana – Villach – Mallnitz – (auto voz) – Bad Gastein

HOTEL ALPINA 4*

  • Lokacija –Hotel Alpina je udaljen od centra Bad Hofgaštajn 300 m, od aneksa Tauernblick 30 m, javnog zatvorenog bazena Therme Bad Hofgaštajn 300 m, od šoping zone u Bad Hofgaštajn 300 m, železničke stanice Bad Hofgaštajn 3 km. Aerodrom Salcburg je udaljen 90 km, ski lift Schlossbergalm-Bergbahn 400 m, 300 m od hotela j staza za nordijsko skijanje, nedaleko od hotela staje ski bus, nema ski in / ski out i hotel shuttle bus. Hotel je lociran oko 3 minuta hoda ili 300 metara od pešačke zone. Nadmorska visina: 850 m.
  • Sobe-Kupatilo sa tuš kabinom, balkon i/ili terasa, radio, telefon, SAT TV, sef. Deposit se plaća na licu mesta 20 eur. Sve sobe su za nepušače.
  • Dodatni sadržaj-Dnevni boravak, Pine salon, VLAN, skijašnica i ostava za čizme, lift, besplatan parking, garaža (plaća se na licu mesta 5 eur po noći), trpezarija, bar. Wellness je površine oko 120 m², deci mlađoj od 12 godina je dozvoljen pristup samo u pratnji odraslih.
  • Usluga-Polupansion (doručak i večera, švedski sto)

Detaljnije o hotelu: http://alpina.riml.com/index-en.html

  

HOTEL ASTORIA 4*

  • Lokacija-Porodični hotel smešten u srcu Bad Hofgasteina, okružen planinama Gastein sa šumom.
  • Dodatni sadržaj-U hotel se nalazi recepcija, lobby, besplatan wi-fi u lobby-ju i hotelskom baru, spremište za bicikle, lift, besplatan parking, restoran, terasa, wellness sa unutarnjim bazenom, grijanim bazenom, sauna, soba za relaksaciju, jacuzzi, infracrvena kabina. Dječji krevetići su dostupni na upit.
  • Sobe-Kupatilo sa tuš kabinom, fen za kosu, telefon, SAT TV, radio.
  • Usluga-Polupansion (doručak i večera, švedski sto)

Detaljnije o hotelu: https://thermenhotels-gastein.at/de/hotel-astoria

PREUZMITE PROGRAM I CENOVNIK u pdf-uSAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad