NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

DALEKE DESTINACIJE

HIT

BALI

BALI

U dalekoj Indoneziji, tamo gde Indijski okean prelazi u Tihi, smešteno je malo, tropsko ostrvo Bali. Okruženo je kristalno čistim plavim morem u kojem naročito uživaju surferi, dok na ostrvu bujaju tropske džungle. Svake večeri život na Baliju počinje svoju noćnu epizodu na mesečini. Brojna slavlja i festivali daju Vam priliku da se dobro zabavite. Bali je destinacija za sve, s obzirom da je jedinstvena mešavina modernih turističkih naselja koja su se sjajno uklopila sa prirodom i dugim peščanim plažama. Stanovnici Balija su naročito ponosni što su uspeli da sačuvaju versku tradiciju, koja se ogleda u svakodnevnom životu, kao i u arhitekturi – veličanstvenim hramovima i palatama I ponosni su jer su na tlu na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala. Surferi ce doći na svoje na zapadnoj obali ostrva, gde se nalaze neke od najboljih plaža na svetu, a namenjene su upravo surferima, dok je istočna strana ostrva raj za ljubitelje plaža od finog peska i mirnim morem. Bali u sebi sadrži autentičnost koja ga razlikuje od ostatka Indonezije, i predstavlja sjajnu destinaciju za nezaboravno uživanje i odmor. Vanpansionska potrošnja na Baliju je fantastična, te je ovo veoma dobra destinacija za one sa manjim budžetom, ali i nudi odličan odnos cene i kvaliteta za turiste koji žele luksuz.

Pošto je Bali veoma posećena i atraktivna destinacija, dobro je znati, koje lokalitete posetiti na ovom prelepom mestu. Mi ćemo vam tu pomoći i predstaviti neke od najpoznatijih turističkih atrakcija i destinacija na ostrvu Bali.

Turistička mesta: Sanur – prvi rizort na ostrvu sa peščanom plažom, nema talasa, okružen koralnim grebenima. Nusa Dua – najprestižniji deo obale, a u prevodu znači „dva ostrva. Nalazi se na poluostrvu Bukit na jugu Balija. Veliki broj hotela se nalazi u ovom mestu. Tanjung Benoa – nekada ribarsko naselje, poznato po beloj peščanoj plaži i kristalno bistroj vodi. Ovde se nalaze odlični hoteli, prelepe privatne vile i restorani. Kuta – poznata po dobrom noćnom životu. Ovde se nalazi najveća javna plaža na ostrvu. Jimbaran – mirnije mesto, odlično za odmor. Seminjak – dinamično mesto sa dosta restorana i klubova. Plaža je peščana, slična onoj u Kuti, ali sa manje gužve.

Najbolji period za posetu: od maja do novembra.

MAPASAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad