NAJPOPULARNIJE DESTINACIJE

HIT

ATINA


Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na kome su spevani nezaboravni stihovi, izrečene velike misli i iznikla velepna dela ljudskih ruku. Slavu su joj proneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici, o njenoj veličini i moći svedoče njene antičke građevine – uzori savršenstva i jednostavnosti. Atina je kolevka demokratije i naše civilizacije, a ona pripada svim Evropljanima. I danas zadivljuje svet svojim ultramodernim urbanističkim i arhitektonskim ostvarenjima smelih linija, koja se, kao vrhunska dela današnjice, u punom sjaju priključuju onim klasičnim, neponovljive lepote. Jednostavno, Atina je priča koja traje i koju vredi videti…


5 dana / 4 noćenja
Polazak : 28 april 2018.

PROGRAM PUTOVANJA


 1. dan (28.04.2018.) BEOGRAD – ATINA
  Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 10:20 časova. Redovni let za Atinu kompanijom Air Serbia u 12:20 časova (JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 14:50 časova. Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni – nacionalna garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultazivna poseta spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon (cena : 30 evra). Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
 1. dan (29.04.2018.) ATINA
  Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva – rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog Bogu mora. Cena izleta po osobi : 40 evra. Slobodno vreme. Noćenje.
 1. dan (30.04.2018.) ATINA
  Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez (Argolida). Cena izleta po osobi : 65 evra. Slobodno vreme. Noćenje.
 1. dan (01.05.2018.) ATINA
  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili celodnevni fakutativni izlet „Krstarenje na tri grčka ostrva : Hidra,Poros i Egina“.Cena izleta po osobi : 80 evra. Noćenje.
 1. dan (02.05.2018.) ATINA – BEOGRAD
  Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16:35 (JU513) časova. Sletanje u Beogradu 17:15 časova. Kraj putovanja.

U cenu putovanja je uračunato : Prevoz avionom na relaciji Beograd – Atina – Beogard , transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom, panoramsko razgledanje Atine, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 3*,4* ili 5* na bazi usluge 4 noćenje sa doručkom (kontinentalni ili samoposluživanje) u Atini, usluge loklnog vodiča u Atini i troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 113,39 evra (od čega je 58 evra YQ ne podlaže refundaciji i 0.22 evra GR, 12 evra GR, 15.99 evra WP, 5 evra WQ, 0.98 evra RF, 16.72evra RS, 4.48 evra LG , podlažu refundaciji). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 rsd po rezervaciji. Avio-takse, se plaćaju po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate. Fakultativni izleti i posete takođe nisu uračunati u cenu aranžmana. Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike. U cenu takođe nije uključeno međunarodno putno osiguranje.
Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za hotele sa 5*, 3 € za hotele sa 4*, 1,5 € za hotele sa 3*, 0,5 € za hotele sa 1-2*, 0.5 € dnevno za privatne sobe, studija i apartmane, plaćaju se na licu mesta

Važne napomene :
– Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
– Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.


Fakultativni izleti :

Akropolj – cena ulaznice na sam lokalitet – 30 evra

Peloponez (Argolida) – Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap). Razgledanje čuvenog pozorišta poznatog po izuzetnoj akustičnosti. Odlazak do „zlatom bogate“ Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. (cena izelta oko 65 evra). Povratak u hotel.

Rt Sunion – Posle kraće pauze u živopisnoj luci Pirej, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje ime podario okolnom moru. Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. Povratak u Atinu i kraće zadržavanje u poznatom letovalištu Glifada. (cena izleta oko 40 evra).

Krtarenje na 3 grčka ostrva : Hidra, Pores, Egina – Polazak iz hotela do luke Flisvos, odakle brod isplovljava u 08:00 časova na jednodnevno krstarenje. Prvo iskrcavanje je na ostrvu Hidra (oko 11:00 časova). Ostrvo je naseljeno još u praistoriji, a nakon vladavine Mikenske civilizacije, osvajali su ga Vizantinci, Krstaši, Turci, Mlečani…Danas je oaza mira, pre svega Atinjanima, koji ovde provode vikende. Na ostrvu nema motornog saobraćaja, umesto kog se koriste magarci. Grad Hidra je dobro očuvan, sa lepim starim jezgrom, uskim, krivudavim, kamenim ulicama, na brdu iznad zaliva. Nakon pauze za šetnju i kupovinu suvenira, sledi povratak na brod i nastavak plovidbe. Organizovan ručak na brodu. Sledeće iskrcavanje je na ostrvu Pores (oko 13:45 časova). Ostrvo je smešteno u južnom delu Saronskog zaliva. Mirno, zeleno i pitomo, sa lepim plažama i živopisnim gradićem, nezaobilazna je stanica na proputovanju kroz Saronski zaliv, u bilo koje doba godine. Jedna od znamenitosti je sat kula iz 1927.godine, kao i arheološki muzej, biblioteka, ostaci Posejdonovog hrama na severu ostrva. Poseta ostrvu traje oko 1 sat, nakon čega se plovidba nastavlja ka ostrvu Egina. Iskrcavanje na ostrvu Egina oko 15:30 časova. Legenda kaže da je ime dobilo po devojci koju je oteo Zevs i poklonio je svom sinu Alakosu, jednom od sudija podzemnog sveta. Danas je čuveno po pravoslavnom hramu Svetog Nektarijana (Agios Nektarios) i ostacima hrama Afea (Aphaia) iz V veka p.n.e. Veruje se da je sagrađen na mestu nekadašnjeg hrama stradalog u požaru i posvećen kultu boginje Afeje, Zevsove kćeri. Ostaci Afejinog hrama i njegovi reljefni ukrasi pripadaju najlepšim primercima grčke umetnosti na prelazu iz kasnog arhajskog u klasično doba koje se rađal. Sam gradić Egina je čuven i kao prestonica Grčke, u periodu od 1828. do 1830. godine. Ostaci ovog perioda se najviše vide u neoklasičnoj arhitekturi koja dominira gradom. Duž ulica su brojni restorani, kafei i prodavnice suvenira u kojima se mogu kupiti čuveni pistać. Zadržavnje na ostrvu je oko 2 sata, nakon čega sledi ukrcavanje i plovidba ka Atini. Uplovljavanje u luku Flisvos u 19:30. Transfer do hotela. Cena izleta po osobi : 80 evra

HOTELI :
Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com
Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kupatilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV-om, frižiderom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

Polis Grand 4* www.polisgrandhotel.gr
Hotel se nalazi na 200 metara od metro stanice i od Nacionalnog arheološkog muzeja. U blizini hotela se nalaze brojni kafići, taverne i butici kao i jedan od najpoznatijih gradskih trgova Omonia. Monastiraki i boemska četvrt Plaka su na pešačkoj udaljenosti od hotela. U sklopu hotela se nalazi recepcija , restoran, bar na krovu hotela sa pogledom na Akropolj, mini fitness centar, konferencijske sale. Hotel ima 100 soba i sve imaju klimu, mini bar, flat SAT TV, sef, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi internet, kupatilo (fen za kosu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).


Royal Olympic 5* www.royalolympic.com
Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizikevog pozorišta odmah pored čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro “Acropoli” udaljena je od hotela 300 metara . Hotel je kompletno renoviran 2009. godina, i sada važi za jedan od najboljih hotela u Atini. Ovaj moderan hotel poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar, otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka soba ima : kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi internet. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 25).
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 25 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
• Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično)..
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja Organizatora putovanja.


NAČINI PLAĆANJA:
• Gotovinski-avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
• Čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• Platnim karticama (Master, Visa, Maestro, Dina).
• Preko računa.
Plaćanje ove usluge može izvršiti uplatom na tekući račun 205-209163-92. Saglasno propisima nadležnog ministarstva, obaveštavamo putnika da može izvršiti plaćanjeove usluge i direktnom uplatom na tekućiračun organizatora ovog putovanja broj160-420427-67.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zakljucenog sa ugovaracem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog drustva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ
Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora KonTikiTravela&Service d.o.o. ,Licenca br OTP80/214 od 22.12.2014 Turistička agencija Super Star Travel d.o.o. licenca OTP 59/2014 prodaje aranžman u svojstvu subagenta.

Beograd, 01.11.2017.
Program broj Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

PREUZMITE CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA U PDF-u

MAPA
SAVETI ZA PUTOVANJA SA DECOMPUTOVANJE SA LJUBIMCEMSAVETI ZA KORIŠĆENJE TELEFONA U ROMINGU

SAVETI ZA PUT AVIONOM

KAKO SE SPAKOVATI ZA PUT?

OVE GODINE PUTUJETE SIGURNO! DDOR PUTNO ZDRAVSTEVNO OSIGURANJE.

DDOR Novi Sad